MRFY + EET

Podrobnosti

 • petek, 16 september, 2022
 • | 21:00
 • MC Pekarna
 • Vstopnina:

  12 EUR predprodaja v MC Pekarna
  14 EUR na dan s predhodno rezervacijo na www.pekarna.net
  16 EUR na dan brez predhodne rezervacije.

PODROBNOSTI

 • Datum:

  petek, 16 september, 2022
 • Ura:

  21:00
 • lokacija:

  MC Pekarna

O IZVAJALCIH

 

MRFY (indie/alternativni rock)


"Če lahko gre kaj narobe, bo narobe tudi šlo."

To so slavne besede ameriškega inženirja Edwarda Aloysiusa Murphyja, po katerem si je ime nadela štiričlanska novomeška indie rock skupina MRFY. Skupina od leta 2013 deluje v Ljubljani in Novem mestu pod avtorsko taktirko in vokalnim izražanjem Gregorja Strasbergarja, suvanja nizkotonskih vibracij Lenarta Merlina, vudu elegance kicka, snera in hi-hata Roka Klobučarja ter harmoničnih izdihljajev šestih strun Tomaža Zupančiča.

Po EP-ju A Side of the Story in live albumu v sklopu oddaje Izštekani so jeseni 2018 izdali svoj prvi studijski album Story z večino do tedaj izdanih singlov. Letos mu je sledil med pandemijo posnet album Use, ki ga označuje slogovna eksperimentacija, katere rezultat je deset med seboj povsem različnih pesmi.

MRFY, ki spretno ustvarjajo na pol poti med mainstreamom in alternativo, so v zadnjih letih postali eni najvidejših predstavnikov slovenskega srednjega toka, svojega statusa pa ne podpirajo le z zvokom, ampak tudi s kakovostjo nastopov.

 

EET (alternativni rock)

V poznih osemdesetih in zgodnjih devetdesetih letih so v kasetofonih srednješolskih kitaroljubov dominirali protagonisti grunge-a, punka, metala in kitarskega rocka na sploh. Preko različnih glasbenih formacij v preteklosti (Vojtiva 8, Panacea, Železobeton, Miš pod ničlo...) so fantje leta 2011 pristali v štiričlanski zasedbi EET. Skupina je leta 2014 izdala prvi album "One more", ki ga je Hrupmag uvrstil med 10 naj poslušanih albumov leta 2014. Leta 2020 je raziskovala težji spekter kitarskega žanra in izdala drugi album "Karolina". V letu 2022 je v iskanju novega izraznega ravnovesja nastal novi singl "Brez mene", ki predstavlja povratek k alternativi, a še vedno "Ctrl+Alt+Rock"..


EET so:
Gregor Reichenberg (kitara)
Andrej Grabar (bobni)
Dušan Stojanović (vokali, kitara)
Izidor Mandl (bas)

 


 

Dogodek poteka v okviru projekta POEZIJA V ŽIVI GLASBI, koncertnega cikla, ki združuje elemente žive glasbe in lirične umetnosti. Koncertne liste z dogodkov dopolnjujejo podnaslovljeni videoposnetki pesmi, dostopni na spletu. Gre za nov način posredovanja glasbe, ki liričnosti pesmi ne postavlja le za enakovredno live doživetju, ampak jo obravnava kot enega njegovih ključnih elementov. Rezultat tega pristopa je koncert kot zaokroženi, večdimenzionalni dogodek, ki je dostopen različnim skupinam poslušalcev.

 


Dejavnosti Društva IndiJanez podpirata Mestna občina Maribor in Urad Republike Slovenije za mladino.

Dogodek poteka v okviru projekta POEZIJA V ŽIVI GLASBI, koncertnega cikla, ki združuje elemente žive glasbe in lirične umetnosti. Koncertne liste z dogodkov dopolnjujejo podnaslovljeni videoposnetki pesmi, dostopni na spletu. Gre za nov način posredovanja glasbe, ki liričnosti pesmi ne postavlja le za enakovredno live doživetju, ampak jo obravnava kot enega njegovih ključnih elementov. Rezultat tega pristopa je koncert kot zaokroženi, večdimenzionalni dogodek, ki je dostopen različnim skupinam poslušalcev. 

Utrinki iz dogodka

Galerija slik

Rezervacija:

Oprostite, rezervacija trenutno ni možna.

Preverite status dogodka ali novice na spletni strani.
slika


Utrinki iz dogodka
Galerija slik
Lokacija
Organizator
MC Pekarna
Vstopnina

12 EUR predprodaja v MC Pekarna
14 EUR na dan s predhodno rezervacijo na www.pekarna.net
16 EUR na dan brez predhodne rezervacije.

Ostali dogodkiVsi
Zadnje objaveVse
Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Vaše nastavitve piškotkov so bile shranjene