Luftamo: LEOPOLD I. + TURTLE

Podrobnosti

 • sobota, 10 september, 2022
 • | 20:30
 • Vstopnina:

  Vstop prost!

PODROBNOSTI

 • Datum:

  sobota, 10 september, 2022
 • Ura:

  20:30
 • lokacija:

  Dvorišče KC Pekarna

O izvajalcih

 

LEOPOLD I. (rap/hip-hop)

Leopold I. je umetniško ime slovenskega raperja Michaela Leopolda. Slovi po globokih besedilih, ki jih odrapa v pogovornem jeziku – v radgonščini.

Samosvoj trubadur iz Gornje Radgone poskuša v besedilih na preprost način obdelati kompleksne družbene teme. Besedila so obenem pogosto odraz njega samega. Piše o svojih doživljanjih in pri tem skuša biti iskren, predvsem do sebe. Inspiracijo išče tudi v leposlovju, filozofskih razpravah in psihologiji. Medtem z glasbo, ki je atmosferično raznolika in ritmično pestra, ruši stereotipne predsodke o rapu.

Nastanki njegovih pesmi so zelo različni. Leopold I. je avtor besedil, glasba pa nastane različno:

"Nekatere komade sproduciram sam, nekatere mi sproducirajo drugi. Pri nekaterih komadih vzdušje, ki ga želim ustvariti opišem bendu in fantje to naredijo. Običajno [producentu Vidu Turici] povem par besed in on točno ve, kaj želim. Fantastično je imeti nekoga, ki te takoj razume in zna udejaniti tvojo idejo."

Junija letos je izdal težko pričakovani prvi studijski album Dobro jütro.

 

Predskupina: TURTLE (hip-hop)

TurTle je stara hiphop sabla iz Gornje Radgone, ki repa že od mladih let, širši javnosti pa se je prvič predstavil s pesmijo "To zaj mate", ki jo je v celoti posnel in zmixal sam doma. Leto dni za tem je v povezavi z mariborskim producentom Kubero, oz. takrat še dr. Knowember, izdal mixtape Intermezzo.

Prepričuje z zanimivimi besedili, ki jih postreže v domačem radgonskem narečju. Pri tem se večinoma drži klasičnih boom bap beatov s pridihom sodobnih soundov.

 


 

LUFTAMO je poletni cikel koncertov v Pekarni, zasnovan kot dopolnitev rednega koncertnega programa v klubu MC Pekarna. Gre za brezplačne open-air dogodke, ki se bodo vse do septembra odvijali večinoma ob petkih zvečer na dvorišču KC Pekarna, namenjeni pa so tako rednim obiskovalcem kot tudi širši javnosti.

Zakaj ravno LUFTAMO? Ker ne gre le za odlično energijo, ki bo nedvomno osvežila vroče poletne večere, ampak ker s programom, ki temelji na kolažu glasbenih žanrov, poudarjamo raznolikost in dostopnost – tudi za ušesa, ki se sicer nekoliko manj obračajo za pekarniško alternativo. Koncerti LUFTAMO tako niso premor od odlične glasbe, ampak zgolj prevetritev, ki bo v Pekarno prinesla nekaj za vse glasbene okuse.

Na našem poletnem odru bodo nastopili izvajalci iz različnih žanrov, ki nagovarjajo poslušalce iz vseh (glasbenih) smeri, hkrati pa bodo še naprej ohranjali avtentičnost in duh lokalne skupnosti.

Povejte naprej: ob petkih luftamo Pekarno!

V primeru slabega vremena se dogodki prestavijo v MC Pekarna. Za sprotne informacije spremljajte naše kanale in spletno stran kluba.


 

Dejavnosti Društva IndiJanez podpirajo Mestna občina Maribor, Urad Republike Slovenije za mladino in Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti.


 

Dogodek poteka tudi v okviru projekta POEZIJA V ŽIVI GLASBI, koncertnega cikla, ki združuje elemente žive glasbe in lirične umetnosti. Koncertne liste z dogodkov dopolnjujejo podnaslovljeni videoposnetki pesmi, dostopni na spletu. Gre za nov način posredovanja glasbe, ki liričnosti pesmi ne postavlja le za enakovredno live doživetju, ampak jo obravnava kot enega njegovih ključnih elementov. Rezultat tega pristopa je koncert kot zaokroženi, večdimenzionalni dogodek, ki je dostopen različnim skupinam poslušalcev. 

 

Utrinki iz dogodka

Galerija slik

slika


Utrinki iz dogodka
Galerija slik
Lokacija
Dvorišče KC Pekarna
Organizator
MC Pekarna
Vstopnina

Vstop prost!

Ostali dogodkiVsi
Zadnje objaveVse
Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Vaše nastavitve piškotkov so bile shranjene