Elvis Jackson

Podrobnosti

 • petek, 20 maj, 2022
 • | 21:00
 • Vstopnina:

  15 € - EARLY BIRD predprodaja (do 31. 3.)
  16 € - predprodaja v MC Pekarna ali na dan dogodka s predhodno rezervacijo
  18 € - na dan dogodka

  Karte lahko kupite vsak dan razen v nedeljo od 18. ure naprej pri šanku kluba MC Pekarna.

PODROBNOSTI

 • Datum:

  petek, 20 maj, 2022
 • Ura:

  21:00
 • lokacija:

  MC Pekarna

Kdor je prišel do tega mesta v najavi, verjetno potrebuje dodaten opis skupine, ker se želi poglobiti v teorijo, naštudirati dure in mole, iskati povezave med surfanjem, skejtanjem in punkrockom. No, za večino pa je pač pomembno, da bo totalna raspaljotka, rajali bomo, vsi pridemo z rokavčki, blazinami in obročki, ma mona - to bo ena čaha, kot se šika! 

 

Za teoretike pa še nadaljevanje:

Elvis Jackson je slovenska rock skupina, ki je razvijala svoj glasbeni izraz skozi desetletja z vplivi ska, punk, hard core, reggae in metal glasbe. Skupino so ustanovili konec 1997 in njihova prva vaja se je zgodila le dva dni pred prvim živim nastopom. Od takrat so poznani po svojih energičnih, nepozabnih nastopih, polnih pozitivne energije, ki se prenaša na občinstvo. Po dveh letih intenzivnega koncertiranja so 1999 izdali prvi album Move Your feet It's one O'clock (Rock'n'Roll Rec.), v 2000 sledi Go Home and Practice (Rock'n'Roll Rec.) in Summer Edition (EJ Rec/ Multimedia) leta 2003. Summer edition je bil izdan v vseh evropskih državah in celo na Japonskem, medtem pa so se v večini teh držav tudi v živo predstavili na številnih festivalih in klubskih koncertih.

 

Njihov zelo uspešni četrti album Against The Gravity je bil posnet v sodelovanju s producentom Billijem Gouldom (ex-Faith No More) v novomeškem studiu RSL, zmiksan in zmasteriran pa v ZDA (Rich Veltrop, Studio Radio Star Studios, Weed near San Francisco, mastering: John Cuniberti). Album je bil izdan v Nemčiji pri manjši založbi Anstreet Rec in uspešno prodajan po celotni Evropi.

 

V zadnji dekadi so igrali ob boki velikih imen kot Faith No More, Sepultura, Anthrax, Fishbone, Toasters, Looking Up, Burning Heads, Murphy's Law, Vice Squad, Subhumans, Edna's Goldfish, The Offspring, Asian Dub Foundation, Vandals, D.O.A., Goldfinger, Citizen Fish, Propagandhi, Ska P in NoFx. Omenimo tudi, da so igrali na številnih velikih festivalih kot so Exit, Sziget, Rototom Sunsplash, Devilside, Serengeti, Burgas, Rock For People, T-Mobile, InMusic, idr. Še pred novo izdajo, so sodelovali na kompilaciji v spomin ameriškim R.E.M. s priredbo Losing My Religion (U.S. Embassy in Slovenia). Priredba je požela ogromen uspeh in bila predvajana na radijskih postajah po celotni Evropi ter osvojila prva mesta na številnih lestvicah.

 

Aprila 2014 so izdali zelo pričakovani peti album Radio Unfriendly. Ni bilo potrebno dolgo, da so Elvis Jackson spet navdušili svojo staro in novo publiko, saj so s svojo glasbo spet zakorakali po robu in polni energije. Začelo se je novo poglavje njihove uspešne glasbene poti.

 

Po mnenju številnih kritikov so Elvis Jackson skupina, ki vas bo nemudoma navdušila s svojo direktnostjo, energijo, tehnično dovršenostjo in karizmo. To potrjujejo tudi številne nagrade in predvsem njihova zvesta publika.

 

Elvis Jackson so:

David Kovšca Buda, vokal
Boštjan Beltram Berto, kitara
Erik Makuc Slavc, bas
Marko Soršak Soki, bobni

 


Dejavnosti Društva IndiJanez podpirata Mestna občina Maribor in Urad Republike Slovenije za mladino.

Dogodek poteka v okviru projekta POEZIJA V ŽIVI GLASBI, koncertnega cikla, ki združuje elemente žive glasbe in lirične umetnosti. Koncertne liste z dogodkov dopolnjujejo podnaslovljeni videoposnetki pesmi, dostopni na spletu. Gre za nov način posredovanja glasbe, ki liričnosti pesmi ne postavlja le za enakovredno live doživetju, ampak jo obravnava kot enega njegovih ključnih elementov. Rezultat tega pristopa je koncert kot zaokroženi, večdimenzionalni dogodek, ki je dostopen različnim skupinam poslušalcev. 

Utrinki iz dogodka

Galerija slik

slikaslika


Utrinki iz dogodka
Galerija slik
Lokacija
MC Pekarna
Organizator
MC Pekarna
Vstopnina

15 € - EARLY BIRD predprodaja (do 31. 3.)
16 € - predprodaja v MC Pekarna ali na dan dogodka s predhodno rezervacijo
18 € - na dan dogodka

Karte lahko kupite vsak dan razen v nedeljo od 18. ure naprej pri šanku kluba MC Pekarna.

Ostali dogodkiVsi
Zadnje objaveVse
Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Vaše nastavitve piškotkov so bile shranjene