Posluh!

Program Posluh! se izvaja v okviru Evropske prestolnice mladih 2013.


Pri opazovanju mladine smo se zavzeli za skupino mladih, ki so zaradi svoje telesne hibe getoizirani in je njihovo izključevanje postalo po krivem samoumevno - celo njim. S tem se ne moremo strinjati in nastala je ideja za Posluh! - je sklop aktivnosti: tečaji znakovnega jezika v slovenščini in angleščini, organizacija kulturnih, športnih, družabnih, izobraževalnih dogodkov, potopisna predavanja s simultanim prevajanjem v znakovni jezik, izleti za slušno ovirane in naglušne mlade - katerih namen je po eni strani približati vsakodnevno dogajanje mladim naglušnim osebam in jih v dogajanje enakovredno vključiti. Po drugi strani pa želimo mladim, ki slišijo in širšemu krogu ljudi približati posebne potrebe gluhih. Z ustreznim osveščanjem in izobraževanjem bomo poskusili porušiti komunikacijsko prepreko med mladimi, predvsem pa želimo gluhi mladini omogočiti enakovredno vključitev v vsakdanje aktivnosti, predvsem v letu EPM. Postaviti želimo vzorčen primer vključevanja mladih s posebnimi potrebami na različnih nivojih - od izobraževanja, gojenja socialnih odnosov, kulturnega udejstvovanja itd., ki bi se moralo razširiti in negovati tudi v prihodnosti (po EPM 2013).


KAKO SE LAHKO VKLJUČITE V AKTIVNOSTI?

Če se vam zgoraj opisano zdi zanimivo in ste pripravljeni sodelovati pri projektu, vas vabimo k sodelovanju. Iščemo mlade prostovoljce in strokovne delavce, ki bodo pomagali pri uresničitvi programa. Naša ideja je, da bi za vsak projekt sestavili delovno skupino, ki bi bila sestavljena iz gluhega oz. naglušnega predstavnika in slišečega. Npr. za projekt športnih dogodkov bomo sestavili delovno skupino in ta skupina se kasneje srečuje in načrtuje ter izvaja športne dogodke, vezane na program.
Druga plat sodelovanja pa je udeležba čim večjega števila gluhih ali naglušnih oseb, kakor tudi slišečih na vseh programih, ki jih bomo izvajali. Zato moramo vzpostavit način obveščanja ter izdelat bazo kontaktnih podatkov potencialnih udeležencev.

Če želite sodelovati ali imate kakšno vprašanje v zvezi s programom Posluh!, nam pišite na: office@klub-mc.si
Ostali dogodkiVsi
Zadnje objaveVse
Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Vaše nastavitve piškotkov so bile shranjene