Razpis za FESTIVAL SCENA 2017

Mariborske in okoliške glasbenike vabimo, da se prijavijo na
 
8. Festival Scena 2017
14., 15. In 16. april 2017
Štuk, Maribor
 
 
Konec razpisa: 2. 4. 2017
 
Razpis za sodelovanje glasbenikov in glasbenih skupin na Festivalu Scena 2017
 
1. PREDMET RAZPISA
 
Kulturno društvo Mladinski center Indijanez izdaja razpis za sodelovanje mariborskih glasbenih skupin / glasbenikov na glasbenem Festivalu Scena, ki se bo letos odvijal sredi aprila v Mariboru. V Mariboru in njegovi okolici smo namreč evidentirali že več kot sto delujočih bandov. Z razpisom jih pozivamo, da se prijavijo in s koncertom sodelujejo na festivalu. Na festival se lahko prijavijo tudi glasbene skupine, ki ne izvajajo izključno avtorske glasbe.
 
2. CILJ RAZPISA
 
Glasbeno ustvarjanje v Mariboru je pestro, bogato, živo in inovativno. Prav visoko število glasbenih ustvarjalcev in dejstvo, da večina omenjenih še vedno ustvarja v garažah in podobnih neobljudenih prostorih, ter tako ostaja javnosti neznanka, nas je spodbudilo, da s projektom, imenovanim Festival Scena, v prvi vrsti predstavimo sedanjo glasbeno sceno in njeno diverziteto ter da akterje povežemo in vzpodbudimo nova glasbenega sodelovanja in povezovanja.
 
3. PREDSTAVITEV FESTIVALA SCENA
 
Ideja Festivala Scena je nastala v želji, da glasbena kultura in raznolikost v Mariboru ostaneta prisotna in da se glasbena sfera v prihodnosti še naprej korenito razvija in zaznamuje prostor in čas na področju kulture. Ob tem smo si zadali cilj, da posodabljamo evidenco mariborskih skupin in samostojnih glasbenikov in tako poskrbimo za širši vpogled v smeri razvoja glasbe v lokalnem okolju. V okviru festivala Scena 2012 smo tako izdali prvi tovrsten katalog z osnovnimi podatki o glasbenikih in glasbenih skupinah, ki so del mariborske in okoliške glasbene scene, v letu 2015 pa smo ga podrobno posodobili.
 
Letošnji festival je osmi po vrsti. Ob udeležbi na odrih že bolj ali manj uveljavljenih skupin nam je poseben izziv motivacija tistih, ki zaradi različnih vzrokov – ni poguma ali možnosti nastopov – še niso nastopili pred širšim občinstvom.
 
Zaradi obsežnosti projekta in nerednim financiranjem organizator udeležencem ne bo mogel poplačati s honorarjem, obljubljamo pa nekaj, kar je za glasbeno sceno in glasbenike tudi pomembno in vredno, tj. kulturno-glasbeno izmenjavo v velikem obsegu in polno tehnično in logistično podporo pri nastopu. Organizator bo zagotovil osnovno glasbeno opremo, ozvočenje, profesionalne tehnike, lučkarje in vse ostalo, kar je potrebno za dobro izvedbo glasbenega nastopa. Nastope bomo snemali na večkanalni studijski snemalnik. Glasbene skupine bodo prejele večkanalne posnetke celotnega nastopa, prav tako pa jim bomo omogočili snemanje live-demo posnetkov. Za nekatere nastopajoče bodo to prvi profesionalni posnetki, ki jih bodo lahko uporabljali v promocijske namene.
 
Predvideni so 30 minutni nastopi udeležencev. Naša želja je, da bi v prihodnosti na festival povabili tudi že uveljavljene glasbene skupine in glasbenike oz. tiste, ki so v preteklosti zaznamovali lokalni glasbeni prostor, danes pa ne delujejo več. Tako bi vzpostavili nekakšno medgeneracijsko glasbeno druženje.
 
V tridnevni festival bomo nastopajoče glasbene skupine umestili glede na žanr njihove glasbe in jih tako v okviru zmožnosti tematsko razdelili v različne sklope. Festival Scena bo za obiskovalce brezplačen.
 
Izzivi za naprej:
– izdati zgoščenko Festivala Scena z izbranimi skladbami nastopajočih
– organizirati mrežo vadbenih prostorov v mestu
– natisniti katalog glasbenih skupin
 
4. POGOJI SODELOVANJA
 
Na razpis se lahko prijavijo glasbeniki / glasbene skupine iz Maribora in njegove bližnje okolice (20km).
 
5. RAZPISNI ROK
 
Razpis izide 13.3.2017 in se zaključi 2.4.2017.
 
6. PRIJAVA
 
Na spletni strani www.pekarna.net izpolnite vprašalnik oz. kliknite na spodnjo povezavo:
 
7. OBVEŠČANJE O IZBORU
 
Po končanem razpisu bomo po potrebi naredili selekcijo, saj smo časovno omejeni in se vsi mariborski glasbeniki enostavno ne bodo mogli predstaviti.
O izboru nastopajočih vas bomo obvestili po elektronski pošti oz. na naveden kontakt.
 
8. INFORMACIJE V ZVEZI Z RAZPISOM
 
Za več informacij nam pišite na pisarna(afna)indijanez.si.
 
Kulturno društvo Mladinski center Indijanez
Ob železnici 16, Maribor
* Podpirajo nas: ŠOUM, Zavod ŠTUK, Mestna občina Maribor, Urad za mladino
 

Program kluba

12
Dec
Čet
MC Pekarna, Maribor
20:30
13
Dec
Pet
MC Pekarna, Maribor
21:30
14
Dec
Sob
MC Pekarna, Maribor
19:30