Razpis za nastopajoče na FESTIVALU SCENA

Kulturno društvo Mladinski center IndiJanez in mariborski glasbeniki predstavljamo:

 

Festival Scena 2016
24., 25., 26. in 27. marec 2016
Gustaf & MC, KC Pekarna, Maribor

Datum objave: 29. 2. 2016
Konec razpisa: 15. 3. 2016

Razpis za sodelovanje glasbenikov in glasbenih skupin na Festivalu Scena 2016

Tokrat bo Scena izjemoma in poskusno potekala v KC Pekarna, v dvorani Gustaf in dodatni program v MC-ju. Pogoji bodo več kot popolni: najeli bomo razsvetljavo in ozvočenje podjetja Soundbiro, sodelovala bo izkušena ekipa tehnikov in dosedanjih organizatorjev. Vsak dan afterparty v MC-ju, piknik za bende pa v pekarniškem parku na travici.

1. PREDMET RAZPISA

Kulturno društvo Mladinski center Indijanez izdaja razpis za sodelovanje mariborskih glasbenih skupin / glasbenikov na glasbenem Festivalu Scena, ki se bo letos odvijal marca v Mariboru, tokrat prvič v KC Pekarna, v dvoranah Gustaf in MC. Z razpisom glasbenike pozivamo, da se prijavijo in s koncertom sodelujejo na festivalu. Na festival se lahko prijavijo tudi glasbene skupine, ki ne izvajajo izključno avtorske glasbe.

2. CILJ RAZPISA

Glasbeno ustvarjanje v Mariboru je pestro, bogato, živo in inovativno. Prav visoko število glasbenih ustvarjalcev in dejstvo, da večina omenjenih še vedno ustvarja v garažah in podobnih neobljudenih prostorih, ter tako ostaja javnosti neznanka, nas je spodbudilo, da s projektom, imenovanim Festival Scena, v prvi vrsti predstavimo sedanjo glasbeno sceno in njeno diverziteto ter da akterje povežemo in vzpodbudimo nova glasbenega sodelovanja in povezovanja.

3. PREDSTAVITEV FESTIVALA SCENA

Ideja Festivala Scena je nastala v želji, da glasbena kultura in raznolikost v Mariboru ostaneta prisotna in da se glasbena sfera v prihodnosti še naprej korenito razvija in zaznamuje prostor in čas na področju kulture. Ob tem smo si zadali cilj, da posodabljamo evidenco mariborskih skupin in samostojnih glasbenikov in tako poskrbimo za širši vpogled v smeri razvoja glasbe v lokalnem okolju. V okviru festivala Scena 2012 smo tako izdali prvi tovrsten katalog z osnovnimi podatki o glasbenikih in glasbenih skupinah, ki so del mariborske in okoliške glasbene scene, v letu 2015 pa smo ga podrobno posodobili.

Letošnji festival je sedmi po vrsti. Ob udeležbi na odrih že bolj ali manj uveljavljenih skupin nam je poseben izziv motivacija tistih, ki s svojimi nastopi še odlašajo, ker npr. nimajo dovolj programa za samostojen koncert itd.

Zaradi obsežnosti projekta in nerednim javnim financiranjem, organizator udeležencem ne bo mogel poplačati s honorarjem, obljubljamo pa nekaj, kar je za glasbeno sceno in glasbenike tudi pomembno in vredno, tj. kulturno-glasbeno izmenjavo v velikem obsegu in polno tehnično in logistično podporo pri nastopu. Organizator bo zagotovil osnovno glasbeno opremo, ozvočenje, profesionalne tehnike, lučkarje in vse ostalo, kar je potrebno za dobro izvedbo glasbenega nastopa. Nastope bomo snemali na večkanalni studijski snemalnik. Glasbene skupine bodo prejele večkanalne posnetke celotnega nastopa, prav tako pa jim bomo omogočili snemanje live-demo posnetkov. Za nekatere nastopajoče bodo to prvi profesionalni posnetki, ki jih bodo lahko uporabljali v promocijske namene.

Predvideni so 30 minutni nastopi udeležencev. Naša želja je, da bi v prihodnosti na festival povabili tudi že uveljavljene glasbene skupine in glasbenike oz. tiste, ki so v preteklosti zaznamovali lokalni glasbeni prostor, danes pa ne delujejo več. Tako bi vzpostavili nekakšno medgeneracijsko glasbeno druženje.

V štiridnevni festival bomo nastopajoče glasbene skupine umestili glede na žanr njihove glasbe in jih tako tematsko razdelili v različne sklope. Prvi dan festivala poteka seminar, sledijo trije koncertni dnevi. Festival Scena bo za obiskovalce brezplačen.

Možne dodatne aktivnosti, ki so odvisne od uspešnosti prijave festivala na različne razpise:
– izdati zgoščenko Festivala Scena 2016 z izbranimi skladbami nastopajočih
– organizirati mrežo vadbenih prostorov v mestu
– natisniti katalog glasbenih skupin

4. POGOJI SODELOVANJA

Na razpis se lahko prijavijo glasbeniki / glasbene skupine iz Maribora in njegove bližnje okolice (20km).

5. RAZPISNI ROK

Razpis izide 29.2.2016 in se zaključi 15.3.2016.

6. PRIJAVA

7. OBVEŠČANJE O IZBORU

Po končanem razpisu bomo naredili selekcijo, saj smo časovno omejeni in lahko, da bomo morali določene prijave izločiti. O izboru nastopajočih vas bomo obvestili po elektronski pošti oz. na naveden kontakt.

8. INFORMACIJE V ZVEZI Z RAZPISOM

Za več informacij nam pišite na pisarna(at)indijanez.si.

 

Kulturno društvo Mladinski center Indijanez
Ob železnici 16, Maribor

Podpirajo nas:

ŠOUM, Štuk, AGD Gustaf, Mestna občina Maribor, Urad za mladino, Ministrstvo za kulturo, MKC

 

Program kluba

12
Dec
Čet
MC Pekarna, Maribor
20:30
13
Dec
Pet
MC Pekarna, Maribor
21:30
14
Dec
Sob
MC Pekarna, Maribor
19:30