URBAN & 4 + Krokar | ODPOVEDANO

13
Mar
2020
Datum: petek, 13.3.2020
Ura: 21:00
Kraj: MC Pekarna, Maribor
Vstopnina: 18 - 22 EUR
Organizator: IndiJanez
KONCERT JE ZARADI PREPOVEDI IZVAJANJA PRIREDITEV NAD 100 OBISKOVALCEV ODPOVEDAN.
(Od 11. 3. 2020) Kupci vstopnice vrnejo na prodajno mesto, kjer so bile karte kupiljene in dobijo vrnjeno kupnino. Kupci, ki so vstopnice kupili na spletu, pa naj se obrnejo na info@eventim.si
 
Vstopnice: 18 EUR v predprodaji, na dan koncerta 22 EUR. Glede na to, da smo nazadnje koncert hitro razprodali, priporočamo nakup v predprodaji.
 
Predprodaja: Vsak dan po 18 uri v MC Pekarna
Eventimova prodajna mesta: Petrol, OMV, Pošta, Big Bang, Trafike 3dva, Hiša vstopnic Europark
Splet: www.eventim.si
 
URBAN & 4
Damir Urban, nekdanji frontman kultne reške rockovske skupine Laufer, ki je razpadla sredi devetdesetih let, je kmalu zatem ustanovil zasedbo Urban & 4, v katero je vključil še štiri uveljavljene reške glasbenike. Laufer je bil pretežno kitarski bend, ki je izhajal iz postpunkovske tradicije, glasbeni izraz skupine Urban & 4 pa je bil opazno drugačen in manj surov. Urbanov vokal in njegova pojava sta poznana po celotnem Balkanu in tudi širše, njegovo surovo energijo na odru pa dopolnjujejo štirje sijajni glasbeniki.
 
Damir Urban je glasbenik in umetnik, ki se prvenstveno izraža skozi glasbo, pa tudi skozi igro in slikanje. Njegova glasba in karizma privlačita poslušalce povsem različnih profilov, koncerti Urbana in četverice so »umetnost v malem«, vestno razgrajenih detajlov in skrbno izbranih glasbenih sodelavcev. Z vsakim koncertom potrjujejo svojo povezanost s publiko, izvedbam pesmi pa se popolnoma predajo in vidno uživajo v nastopu.
 
Stojijo za dobro znanimi hiti kot so Odlučio sam da te volim, Spelujem ti ispriku, Kundera, Mjesto za mene, Mala truba, Astronaut. Publika rada glasno prepeva z bendom, koncerti pa se redno zaključujejo z ovacijami. Delo na novem albumu pa razkazujejo s pesmima Dirigent in Kuća sjećanja, ki sta postali del njihovega koncertnega repertoarja.
 
Urban & 4
Damir Urban, vokal
Luka Toman, kitara
Sandi Bratonja, bas
Marco Bradaschia, bobni
Saša Markovski, klaviature
 
KROKAR
Projekt KROKAR je glasbena formulacija treh ljudi, ki jih glasba že lep čas ne pusti na miru, v kakršnemkoli smislu že...
...vsak po svojih poteh so skozi leta sodelovanj v različnih bendih in projektih ugotovili, da se je nabralo kar nekaj glasbenega materiala, ki se ni udejanil. Skupna misel jim je bila, da bi bilo škoda, če bi ti osnutki zbledeli vnemar. Še vedno polni ustvarjalnega entuzijazma so pričeli sestavljat, komponirat, aranžirat,... muzicirat !!
 
Člani:
Danijel Rajh - Bass
Denis Jančič - Drums
Vasja Bajde - Guitar