Metal Erection X: Železobeton, Dark Sphere, Obnounce, Grob

09
Nov
2018
Datum: petek, 9.11.2018
Ura: 20:00
Kraj: MC Pekarna, Maribor
Vstopnina: 5 EUR
Organizator: Brutal Partysan & IndiJanez
BRUTAL PARTYSAN V SODELOVANJU Z INDIJANEZ PREDSTAVLJA:
 
♝Unholy Martin's Communion♝
 
Pred nami je okrogla deseta edicija kovinske erekcije in prva uradna obletnica kulturnega društva BRUTAL PARTYSAN. Zato smo za vas pripravili nekaj posebnega. Namreč paket "comeback" kultnih skupin, ki so nedvomno ogromno prispevale k razvoju metal scene na slovenskem, še posebej v severozahodni Sloveniji.
 
Torej, razlogov za radost bo dosti. Praznovali bomo prvo obletnico društva Brutal Partysan, videli bomo bogokletno ponovno združitev treh skupin, in povrh tega, praznovanje bo v luči (ne)svetega Martina Grešnika, ki nas je letos obdaril z obilno in vrhunsko letino. Za vse obiskovalce bo ob prihodu na voljo njegova žlahtna kri in njegove sladke solze.
 
Vino bo teklo v potokih in tako tudi kri!
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 
NASTOPALI BODO:
 
ŽELEZOBETON (Thrash Metal, Murska Sobota)
 
Skupina Železobeton, ki se je danes pridno oprijema žlahtni naziv slovenskih »thrash« metal legend, je nastala septembra davnega leta 1988. Železobeton so ena prvih heavy metal zasedb, ki so nastale v Murski Soboti in ponesle s svojo dejavnostjo to zvrst glasbe iz slovenskega Pomurja na širše območje Slovenije, ter jo tako predstavile tudi širšemu slovenskemu občinstvu. Zasedba je s svojo glasbeno dejavnostjo ustvarila zanimiv glasbeni izraz, ki ga sami imenujejo »mad thrash metal«, vanj pa je združila različne podžanre heavy metal glasbe. Prvi nastop je skupina odigrala oktobra leta 1988 na dvorišču murskosoboškega gradu. V letu 1989 se je skupina koncertno razmahnila in nastopala po različnih odrih kot tudi na privatnih zabavah, med svoj avtorski material pa so vključevali priredbe zasedb kot so Master Of Puppets (Metallica), South of Heaven (Slayer), Lamb Of The Slaughter (Kreator), Transylvania (Iron Maiden), Chiquitita (ABBA), itd…
 
Po dolgem premoru se spet vračajo na oder. Brez dvoma bo to odlična poslastica za vse, še posebej za stare metalce, ki jih bodo njihovi riffi spomnili na nostalgična leta v stari Jugoslaviji, ko se je pri nas šele začela razvijati metalska scena.
 
FB: https://www.facebook.com/zelezobetonband/
YT: https://www.youtube.com/watch?v=hbsJ8YU57oE
 
DARK SPHERE (Symphonic Black Metal, Pomurje)
 
Skupina Dark Sphere prihaja iz Pomurja in je nastala leta 2008 po razpadu skupine Temačnost. Takrat je skupina za kratek čas delovala kot trio (Gothmog, Jumbo, Kain) in odigrala nekaj koncertov. Kmalu je ta zasedba posnela prvi demo CD z imenom Dark Sphere. Po ponovni spremembi zasedbe je skupina septembra 2010 izdala svoj drugi CD z imenom Ophiuchus, ki govori o skrivnostnem 13. nebesnem znamenju in ozvezdju. Po tretjem in zadnjem CDju, ki nosi ime Masters of Manipulation, je bil izdan leta 2015 od takrat naprej pa je skupina prenehala delovati... vse do novembra letos, ko bodo imeli ekskluzivni koncert na deseti ediciji kovinske erekcije. Nastopili bodo z novo, svežo zasedbo! Njihova glasba je unikatna mešanica simfoničnega black, industrial in gotičnega metala.
 
FB: https://www.facebook.com/DarkSphereMetal/
YT: https://www.youtube.com/watch?v=eastNFU6S0A
 
 
OBNOUNCE (Death / Black Metal, Ljutomer)
 
Obnounce so na sceni prisotni že od leta 1998. Njihova glasba ima veliko različnih vplivov in idej, ki so jih združili v skupni želji po igranju agresivnega in melodičnega metala. V prvi polovici novega tisočletja so nastopali v Sloveniji in v Avstriji, Leta 2005 pa so izdali svoj prvenec. V drugi polovici so začeli nastopati tudi po raznih večjih festivalih, med drugim tudi dvakrat na Metal Campu, leta 2007, pa so idali svoj drugi album, ki je imel primesi gothic in thrash metala. Skupina je leta 2011 izdala svoj zadnji album z imenom Age of Darkness, zadnji koncert pa je imela leta 2013, ko jo je zapustil njihov zadnji vokalist, Rok Kodba. Septembra 2016 se je zbrala prvotna zasedba in začela intenzivno delati na njihovem četrtem albumu. 
 
Sedaj, po petih letih premora od koncertnih odrov, jih boste ponovno imeli priložnost videti v živo. Ne zamudite te priložnosti!
 
FB: https://www.facebook.com/obnounce/
YT: https://www.youtube.com/watch?v=XKHUFptxF1c
 
 
GROB (Black / Death Metal, Primorska)
 
Nič ni gotovo, nič ni napisano... ni usode, niti naključja!
 
Leta Gospodovega MMXVI, se je Grob pojavil kot temna in hrupna manifestacija, duhovni prehod onkraj realnosti, brezpomensko plovilo, ki pluje naravnost v brezskončno brezno.
 
FB: https://www.facebook.com/grobtillgrob/
YT: https://www.youtube.com/watch?v=YWsSh0eAin8
 
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 
 
MC Pekarna, Maribor 
Petek 9.11.2018
20:00
PRISPEVEK: 5€
Ob prihodu vas Martin Grešnik pogosti s svojimi solzami/krvjo (beli ali rdeči špricer)