Metal Erection vol IX

07
Apr
2018
Datum: sobota, 7.4.2018
Ura: 20:00
Kraj: MC Pekarna
Vstopnina: 4€
Organizator: IndiJanez

BRUTAL PARTYSAN BOOKING V SODELOVANJU Z INDIJANEZ PREDSTAVLJA:

METAL ERECTION Vol. IX.

Pomlad že hiti, na vzhodu že zarja žari, kmalu bomo svobodni proč temne zimske noči. Spet rože bodo zacvetele in z njimi bodo poganske melodije iz pekarne bobnele.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ZARIA ( Symphonic Folk Metal, Medvode)

Zaria je bila ustanovljena leta 2011. Leto kasneje so že koncertirali z lastnim materialom, nakar so leta 2013 izdali svoj prvi EP, Sij obzorja. Po dobrem letu koncertov so se poleti 2014 predstavili na malem odru festivala MetalDays 2014, decembra istega leta pa so izdali svoj prvi album, Po poti življenja. Leta 2015 je sledil njihov prvi videospot za skladbo Pozabljeni svet ter prvi koncerti v tujini (Belgija, Hrvaška, Italija, češka). Marca 2017 je bend zapustila pevka in flavtistka lnez Osina, ki jo je istega leta nadomestila Jerca Starc. V novi zasedbi so novembra izdali prvi single z novimi vokali, Where Adventures Begin, za katerega so izdali tudi besedilni video. 

https://www.facebook.com/Zaria.band/?ref=br_rs
https://www.youtube.com/watch?v=VbLRtG-r5oQ

ODRAEDIR (Pagan Metal, Praga)

Skupino Odraedir je leta 2009 ustanovil kitarist Petr Matouš, ki sta se mu pridružila bobnar David Urban in kitarist Martin Rexa. Kasneje se je skupini pridružil Jakub Držmíšek, ki je postal vokalist. Leta 2011 se je kot basist pridružil še Luboš Růžička, ki je v skupini vse do danes. Z nadomestitvijo Martina leta 2012 je Marek Brabec zagotovil sedanjo formacijo Odraedirja.
Marek je trenutno glavni skladatelj, medtem ko Petr skrbi za orkestralno glasbo in folk melodije, ki gradijo kompleksnost glasbenega izraza, kjer je poudarek na živahnih riffih, katere spremljajo melodični deli. Besedila navdihuje narava, bitke, nordijska mitologija in junaška dejanja v davni preteklosti.

https://www.facebook.com/odraedir/?ref=br_rs
https://www.youtube.com/watch?v=LkGCQJQQOuU

DYSTERSOL (Modern/Folk Metal, Gradec)

Dystersol je bil ustanovljen leta 2013 v Aflenzu, Avstrija. S prvo izdajo "Welcome the Dark Sun" v letu 2014 je skupina eksperimentirala predvsem s folk metal-om. 

Po številnih koncertih po Avstriji in Nemčiji (vključno s svetovno znanim Kaltenbach Open Air) in leta intenzivnega pisanja pesmi je njihov koncept postal jasen. Težki, razburljivi kitarski riffi, globoke in groovy bass linije, double bass bobni in klaviature zagotavljajo trdno podlago za brezkompromisne growl-e in scream-e. Skupino je težko dodeliti določenemu žanru, vendar je njihov stil vznemirljiv za vsakogar, ki ljubi težko glasbo.

Prvi LP “The Fifth Age of Man” bo izšel 4. maja 2018. Album tematsko temelji na starodavni mitologiji, obravnava pa nekatere ponavljajoče se težave, ki potekajo kot nit skozi zgodovino človeštva. V novem albumu se je skupina zapustila svoje folk korenine in zaplavale v vode modernega metal-a.

https://www.facebook.com/dystersol/?ref=br_rs
https://www.youtube.com/watch?v=PHTjouNZEOs

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

MC Pekarna, Maribor 
SOBOTA 7.4.2018
20:00
PRISPEVEK ZA SKUPINE:
4€

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

 

 

Naš program drugje

12
Mar
Tor