MAYHEM + supports

18
Okt
2017
Datum: sreda, 18.10.2017
Ura: 19:30
Kraj: Štuk, Maribor
Vstopnina: 25 EUR (pred/rez), 28 EUR na dan
Organizator: IndiJanez
Mayhem so norveška black metal skupina, ki je nastala leta 1984 v Oslu in velja za eno izmed pionirjev norveške black metal scene. Njihova kariera je zelo kontroverzna, predvsem zaradi samomora pevca Per Yngve Ohlina ("Dead") leta 1991 in umora kitarista Øystein Aarseth ("Euronymous") leta 1993 s strani nekdanjega člana Varga Vikernesa ("Count Grishnackh"), iz skupine Burzum.
 
Razšli so se po umoru Aarsteha, tik pred izidom prvenca De Mysteriis Dom Sathanas, ki velja za klasiko black metal žanra.
 
Bivši člani Jan Axel Blomberg ("Hellhammer"), Jørn Stubberud ("Necrobutcher") in Sven Erik Kristiansen ("Maniac") so se dve leti kasneje povezali z Rune Eriksen ("Blasphemer"), ki je nadomestil Aarseth. Attila Csihar je zamenjal Kristiansena.
 
Glasba, ki jo ustvarja skupina je močno vplivala na razvoj žanra black metala in je bila ključna pri premikanju širše metalske scene stran od prevladujočega trenda speed metala.
 
Njihov po-Aarseth material je značilen zaradi povečanega eksperimentiranja. Zadnji album Mayhem, Ordo Ad Chao, je leta 2007 prejel nagrado Spellemannprisen za najboljši metal album.
 
Predprodaja vstopnic: 25 EUR (MC Pekarna, Eventim, OEticket)
Prodaja na dan: z rezervacijo 25 EUR, brez rezervacije 28 EUR
Rezervacije: www.pekarna.net
 
Rezervacija vam omogoča, da kupite vstopnico na dan koncerta po nižji ceni. Blagajna se odpre 1h pred začetkom dogodka, rezervacija je veljavna do 0.5h pred začetkom dogodka. Po tej uri rezervacije zapadejo in se karte prodajajo po višji ceni.
Rezervacije so na voljo do razprodaje oz. do dneva pred dogodkom.
 
Parkirišče/lokacija: http://stuk.org/content/lokacija
 
--- ENGLISH ---
 
Ticket presale: 25 EUR (MC Pekarna, Eventim, OEticket)
Box office: with reservation 25 EUR, without reservation 28 EUR
Reservations: www.pekarna.net (click on the REZERVIRAJ VSTOPNICO by the event)
 
With reservation you can buy cheaper ticket on the showday at the box office. Box office opens 1 hour before event starts and reservations are valid half an hour before event starts. After this time reservation is not valid any more and tickets will be sold at regular showday price.
Reservations are available until selling out or day before the event.
 
 

Program kluba

26
Okt
Pet
MC Pekarna, Maribor
22:00
31
Okt
Sre
MC Pekarna, Maribor
22:00

Naš program drugje

12
Mar
Tor