Magnetic Shift BETA: Malux | ODPOVEDANO

20
Mar
2020
Datum: petek, 20.3.2020
Ura: 22:00
Kraj: MC Pekarna, Maribor
Vstopnina: 5 -7 €
Organizator: IndiJanez
DOGODEK JE ODPOVEDAN ZARADI PREPOVEDI PRIREDITEV NAD 100 LJUDI IN SPLOŠNIH PREVENTIVNIH UKREPOV OB IZBRUHU KORONA VIRUSA.
 
S05E03 - MALUX (Get Hype Records, Bad Taste Recordings, Blackout)
 
V fiziki je med najbolj sprejetimi teorijami o nastanku geomagnetizma teorija, ki se ji reče tudi BETA –omega dinamo model. Ta predpostavlja, da Zemeljsko magnetno polje ustvarjajo električni toki, nastali zaradi lastnega magnetnega polja in gibanja tekočega ter električno prevodnega zunanjega jedra Zemlje. Do tega pride zaradi vrtenja Zemlje in Coriolisovega učinka ter konvekcije in vzgona ob postopnem strjevanju zunanjega jedra, s sproščanjem latentne toplote in ob izločanju laţjih spojin iz meje notranjega jedra.
Zemlja kot vsaki drugi magnet, ima svoje magnetne pole in nevtralno črto, ki se imenuje magnetni ekvator. Svobodno premikajoča magnetna igla se bo postavila v smer magnetnih silnic, ki povezujejo magnetne pole Zemlje. Smer teh silnic prikazuje, na kateri koli Zemeljski točki, smer magnetnega meridijana. 
Tokratno teorijo BETA magnetnih tokov bo izpodbijal Malux iz zelo dobro poznanih institucij kot so: Get Hype, Bad Taste, Blackout, Eatbrain, Program...
 
---
// LINEUP
 
// MALUX (Get Hype, Bad Taste, Blackout)
// THEEJAY (Boey Audio, Tesseract Recordings)
// THE OMEN (2/57 Recordings)
// BEST DAY EVER (Kreativni inštitut)
 
---
// VISUALS AND SCENOGRAPHY
 
// TAC (LGM, Hedonistic Creativity, Mladinin oder)
// XLMN (SNG)
 
---
Early Bird: 5 €
Rezervacije: 6 €
Na dan dogodka: 7 €
 
Info in rezervacije:
info.magneticshift@gmail.com