Dežurni Krivci + gost Locus Pocus

13
Dec
2019
Datum: petek, 13.12.2019
Ura: 21:30
Kraj: MC Pekarna, Maribor
Vstopnina: Prost vstop
Organizator: IndiJanez, Dežurni Krivci
DEŽURNI KRIVCI (grunt rock)
Dežurni krivci so grunt rock bend iz Prlekije (Sv. Jurij ob Ščavnici). Zasedba deluje od leta 1996, v tem času so izdali 4 studijske plošče (Nikogaršnje mesto - daleč od ljubezni, 2001; Kakor človek, 2003; Strup, 2007; Fakti, 2013) in ploščo Dežurni krivci - Izštekani, z živimi posnetki iz oddaje Izštekani na Valu 202. Plošče so bile podprte s večimi videospoti in predstavljene na okrog 200 živih nastopih izmed katerih je bendu dal v štartu največji zagon nastop na Novem rocku 2000. Na ploščah se bend strogo drži garažnega, podzemnega rock drivea, ki ga odlikujejo tako pestra ritem sekcija, kot tudi odlična kitarska maličenja. Temu Dežurni krivci dodajajo obilo odličnih kitarskih riffov, ki segajo od starih hard trikov in stoner našponanosti pa vse do alternative, post grunge in rahlo noise prijemov. Čeravno se njihov zvok giblje v zelo surovih in bazičnih okoljih pa so skladbe zelo raznoliko zastavljene. Skladbe Dežurnih krivcev imajo ravno pravo dozo bazične rock'n'roll vibracije, garažne neodvisnosti in sodobne hard pogubnosti. Poleg tega zna biti bend tako surovo rockerski, kot tudi sila poetičen. In tudi v teh slednjih, bolj mirnih okoljih, se Dežurni kivci ne odrekajo surovega, ostrega in brezkompromisnega rock zvoka.
 
29. novembra 2019 bo/je izšla peta plošča zasedbe, poimenovana Narobe svet. Osem pesmi na vinilu pri neodvisni prekmurski založbi God Bless This Mess records, na spletnih platformah pa bo na voljo razširjena verzija z enajstimi komadi. Pod izdelek je podpisan avstrijski producent Hannes Jaeckl, ki je z Dežurnimi krivci sodeloval že pri dveh predhodnih albumih, Fakti in Strup. Za grafično podobo plošče je tokrat poskrbel vsestranski umetnik, slikar Gregor Purgaj.
______________________________________________________
www.dezurni-krivci.org
www.facebook.com/krivci
https://deurnikrivci1.bandcamp.com
https://www.youtube.com/channel/UCcC1isIrmOl7qTKGCha6mTQ
Založba:
https://www.facebook.com/gbtmrec
www.gbtm.si
 
 
Locus Pocus je BOŠTJAN IMENŠEK (blues looper)
Boštjan  je svoj projekt opisal kot blues, rock, noise eksperimentalno-ambientalni enojec brez krmarja.
 
______________________________________________________
Ker je koncert promocijskega značaja je vstop prost, če vam bo koncert izredno všeč pa bomo hvaležni vašega prostovoljnega prispevka.
 
// Dogodek organizira Društvo IndiJanez v sklopu cikla Besede v notah. Namen cikla je izpostaviti izjemna besedila v glasbi slovenskih avtorjev.
 
Delovanje Društva IndiJanez podpirata: Mestna občina Maribor in Urad RS za mladino.\\