Danse Macabre vol. 2 / Phantasmagoria + Cold Storm

25
Jan
2020
Datum: sobota, 25.1.2020
Ura: 20:00
Kraj: MC Pekarna, Maribor
Vstopnina: 3 - 7 EUR
Organizator: IndiJanez, Brutal Partysan, Tvajlajt promocije
Brutal Partysan, v sodelovanju z Indijanez, predstavlja:
 
DANSE MACABRE vol. II
 
Na zadnjem Danse Macabre, ki se je odvil med (ne)veselim decembrom, smo tako uživali v melanholiji, da smo se odločili, da že konec duhamornega janurja organiziramo drugo edicijo. Da vse skupaj bolj popestrimo, bodo poleg dveh DJ-ov, nastopali eni in edini PHANTASMAGORIA, ki na dark sceni delujejo že več kot 30 let in so nedavno nastopali s She Past Away v Ljubljani. Kot support bodo zraven še darkvejverji Cold Storm iz Bavarske.
 
PHANTASMAGORIA (Hrvaška, Dark/Goth rock)
 
Phantasmagoria je izbrala svojo pot skozi glasbo z idejo, da bi na post-punk sceni konec osemdesetih ustvarila nekaj drugačnega. Navdih za ime so našli pri istoimenskem albumu skupine The Damned. V času stare Jugoslavije so veljali za temačno in za tisti čas kontraverzno skupino, ki si je kmalu po nastanku, ne le na Hrvaškem, ampak tudi po celi Jugoslaviji, prislužila kultni status. Na sceni so jih primerjali z nekaterimi največjimi imeni, kot The Sisters of Mercy, Killing Joker, The Fields of the Nephilim. Uspeli so že s prvim singlom "Alex" (1988), ki je prodrl na prvo mesto na indie glasbeni lestvici. Naslednja singla "Poziv u raj" in "Ja gledam svojim ocima" sta ta položaj le še utrdila. Prvi videospot so izdali leta 1991 za pesem "Boljši svet", ki je takoj pristal na prvem mestu glasbene lestvice hrvaške nacionalne televizije. S popularnostjo pa je skupina trčila ob interese katoliške cerkve na Hrvaškem, ki se je na vse pretega trudila med širšo javnostjo očrniti skupino in jih povezati s satanizmom. Vrstili so se nenehni napadi s strani Cerkve in prišlo je celo do trganja plakatov s sten, zaradi uporabe pentagrama kot simbol skupine in sklicevanja na filozofijo Aleisterja Crowleya. Povrh tega, je vojna na Hrvaškem resno ogrozila njihovo kariero, vendar se Phantasmagoria ni odrekla igranju v živo, v vojnih conah in protivojnih shodih in festivalih. Dva krat so nastopili na slovitem goth festivalu "Wave Gotik Treffen". Poleg tega so še nastopali na festivalu "Dark Nation Day" na Dunaju, na "MetalCampu" v Sloveniji, na "Viva La Pola!" festivalu v Pulju na Hrvaškem, na "Exitu" v Novem Sadu, INmusic Festivalu v Zagrebu. Nastopali so tudi z mnogimi znanimi imeni, kot so Mladi bogovi, Mizar, Let 3, New Model Army, Iggy Pop, Borghesia , Christian Death, Kismet, Clan Of Xymox, Theatres Des Vampires, Diva Destruction, Moriis, In Extremo, Charon, Deathstars, Type O Negative, The 69 Eyes, The Mission, Paradise Lost, Love Between Ruin, Moonspell, She Past Away.
 
FB: https://www.facebook.com/phantasmagoria93/
YT: https://www.youtube.com/watch?v=CNblyZBaGn0
https://www.youtube.com/watch?v=k0-nurSu6XA
 
 
COLD STORM (Bavarska, Dark Wave)
 
Že ime vas spomni na nekaj mrzlega in temačnega. Na nekaj kar v vsakem zbudi nelagodje. Hladno nevihto elektronskih zvokov, ki prebudi norost in gnev. Na nemški dark sceni je duet že dolgo precej uveljavljen, zunaj Nemčije pa pridobiva vse širši krog oboževalecev. Cold Storm prepleta Darkwave z New Wave, Dark pop, Electro in Synth pop. Najdejo se tudi vplivi Industrial Metala. Torej pravi kakotelj temačnih melodij, ki vas bo pripravil na smrt. 
 
FB:https://www.facebook.com/COLD-STORM-205224136690023/
YT: https://www.youtube.com/watch?v=vwQSq9mVePQ
https://www.youtube.com/watch?v=NT-b18M1AXg
 
_____________________________________
AFTERPARTY WITH:
TOMI PHANTASMA (Dark Rock, Gothic, Industrial...)
MARKO OBSCURA (Classix Dark, New Wave, EBM...)
_____________________________________
 
SOBOTA 
25. 1. 2020
VRATA: 20:00
ZAČETEK: 21:00
 
Prispevek:
Z rezervacijo 5€ (od janurja naprej preko: http://www.pekarna.net/)
BREZ: 7€
AFTERPARTY: 3€