BRKOVI

27
Mar
2020
Datum: petek, 27.3.2020
Ura: 21:00
Kraj: MC Pekarna, Maribor
Vstopnina: 10/12 EUR
Organizator: IndiJanez
Vstopnina:
 10 EUR v predprodaji (MC Pekarna) ali z rezervacijo (www.pekarna.net)
 12 EUR na dan koncerta
 
 BRKOVI (Hr / punk rock, turbofolk)
 Brkovi so punk-rock-turbofolk bend iz Zagreba, ki ustvarja od leta 2004. Svojo glasbo imenujejo "turbopunkfolkwellness i spa", manj poetično rečeno pa gre za punk-rock z vplivi hard rocka, heavy metala in reggaeja. Folk element v njihovi glasbi se izraža skozi način petja in kitarske melodije, ki zvenijo kot poklon pastirskem rocku.
 
 Prvi studijski album "Punkfolkwellness", so Brkovi posneli leta 2009. Kljub skromni prodaji, izključno na koncertih, so pesmi z albuma postale hiti na družabnih omrežjih. Leta 2010. posnamejo drugi album "Društvo brkatih mladića". Začnejo redno nastopati po Hrvaški in sosednjih državah. V spominu ostaja koncert 22.10.2011 v zagrebškem klubu Boogaloo, ki je na vsesplošno presenečenje bil razprodan. Tretji album, "Balkanski esperanto", posnamejo 2012. Leta 2013. postane jasno, kolikšen vpliv so imeli Brkovi po šele štirih letih aktivnega delovanja na sceni, saj objavijo kompilacijo "Brkati gosti", na kateri skupine iz 
 regije izvajajo priredbe njihovih pesmi. Četrti studijski album, "Pizda materina", posnamejo v naslednjem letu. Album doživi izjemen uspeh in večkrat zruši server, na katerem se je pojavil. Zagrebški klub Tvornica je 2 meseca zatem bil razprodan na koncertni promociji. Podobno se je zgodilo na skoraj vseh koncertih v tem letu. Ta uspeh je Brkove dvignil na drugo raven in so s pomočjo koncertnega promotorja Los Angeles Agency s 4000 obiskovalcev napolnili malo dvorano Doma Sportova v Zagrebu, kot neodvisna skupina, brez založnika, brez videospotov na televiziji, brez pesmi na radijih valovih. 
 Leta 2015. posnamejo album "Torzo Dade Topića". Koncertna promocija v Beogradu napolni Halo sportova, teden dni pozneje pa dvakrat zapored napolnijo Tvornco kulture v Zagrebu. 
 
 Brkovi so odigrali množice koncertov v nekdanjih jugoslovanskih republikah, nastopali so tudi v tujini (Bolgarija, Švica, Avstrija, Nemčija).
 
 FB:
 https://www.facebook.com/punkfolkwellness/