BREST feat. Vesna Zornik

07
Mar
2020
Datum: sobota, 7.3.2020
Ura: 22:00
Kraj: MC Pekarna, Maribor
Vstopnina: 7-9 EUR
Organizator: IndiJanez, BREST
BREST feat. VESNA ZORNIK:
Vesna Zornik - vokal
Samo Šalamon - kitara
Samo Pečar - bas
Bojan Krhlanko - bobni
Kristina Kočan - besedila
 
Zasedba Brest feat. Vesna Zornik bo predstavila skladbe iz svoje nove plošče z naslovom V polsnu, ki je izšla 15. januarja 2020. Zasedba Brest je ploščo premierno predstavila 28. januarja v klubu Cankarjevega doma, koncert v MC Pekarna pa predstavlja mariborsko premiero. Plošča predstavlja 14 novih skladb v značilnem slogu zasedbe Brest že iz prve plošče Nemi film na čelu s prepoznavnim vokalom Vesne Zornik in prodorno kitaro Sama Šalamona. Skladbe, za katere glasbo je napisal Samo Šalamon in besedila Kristina Kočan, odlikuje fuzija različnih glasbenih slogov, kot so pop, rock, jazz, etno in alter rock. Tako staro in novo od Brest!!!
Zasedba je še posebej odlična v živo koncertih zaradi številnih improvizacijskih vložkov in solacij!
 
https://www.youtube.com/watch?v=CzHBZCVBljU 
https://www.youtube.com/watch?v=iPNx58OUuOM  
https://www.youtube.com/watch?v=LLOptQ0lDiA 
https://www.facebook.com/skupinabrest/  
https://www.skupinabrest.com/ 
 
Izbrane recenzije plošče Nemi film:
»Posebnost albuma je v njegovi zvočni in besedilni izvirnosti, ki so jo glasbeni mojstri dvignili na raven prave mojstrovine. Gotovo se bo album Nemi film potegoval za naj album leta!!« (Zdenko Matoz, DELO)
»Članovi skupine Brest feat. Vesna Zornik i njihovi gosti, spletom vrhunske lirike i instrumentalne izvedbe, kreirali su umjetničko djelo svjetske razine!« (Dragutin Matošević, Barikada, BiH)
»14 iskrivih glasbenobesedilnih novosti najrazličnejših odtenkov dvojine, zavitih v privlačno zvočno zgodbo. Vsestransko odlično in hkrati prijetno za uho!!« (Teja Klobčar, Radio SLO 1)
»Nemi film je eden tistih albumov, ki si jih vrtimo dolgo časa in jih vozimo s sabo v avtu… tisto, po čemer se plošča posebej odlikuje, je nevsiljiva vseprisotnost vrhunske kitare, od katere se po novem lahko učijo tudi rockerji!« (Žiga Valetič, ODZVEN)
»Glede na to, da je zasedba na začetku svoje koncertne poti in predstavlja eno najbolj svežih domačih glasbenih zasedb, si jih bodo programski vodje nekoliko bolj žlahtnih poletnih festivalov gotovo zaželeli na svojem odru!« (Zdenko Matoz, DELO)
»Besedila so živa, nagajiva, duhovita, sanjava, včasih trpka, nikoli patetična.« (Jure Longyka, Val 202)
»Nemi film je zbirka pesmi, ki se z neverjetno lahkotnostjo dotakne vsakdanjih življenjskih stvari ter skupino predstavi kot nekaj lepega in pomembnega. Če k temu dodamo izredno prilagodljivost izurjenega vokala Vesne Zornik in Šalamonovo prevladujočo kitaro, ki se izredno dobro znajde tudi v nejazzovskih žanrih, dobimo nadžanrsko skupino, ki svojo kakovost gradi na nepretencioznosti. Sveže!« (Veljko Njegovan, Mladina)
»Če želite uživati v izvrstni meri glasbene neobičajnosti oziroma edinstvenosti medžanrskega stapljanja, prijetno uravnovešene bere teh žanrskih začimb, visoki muzikalični oprijemljivosti, hudomušnim potezam veseloigre razgibavanja vodilnih motivov, ki ji daje prostor sama podoba skladb, bo Brest za vas skupina, ki jo morate obvezno preveriti, saj bo preverjeno popestrila vaše, še tako zahtevne, glasbeno-gurmanske okuse!!« (Aleš Podbrežnik, Rockline)
»Gre za harmonsko bogatost, izrazno melodiko, nepredvidljivost solističnih (improvizacijskih) vložkov, izpovedno ali pripovedno besedilo z bogato čustveno konotacijo in/ali močno sporočilnostjo ter uglajenost izvajanja…« (Nina Novak, Jazzetna)
»Njihov koncert je tako serviral izjemno čutno in intenzivno glasbo, ko nas je skupina popeljala na potovanje izven "uradnih" poti, kjer smo preko umirjenih balad opazovali lepote in tegobe življenja ter z rockovskimi momenti pomešanimi z drum'n'basom in bossa novo pljuvali po hitrosti vsakdana, ki iz človeka dela brezčutno gmoto kože in mesa.« (Festival Lent) 
 
Vstopnina:
- 7 EUR v predprodaji (MC Pekarna)
- 8 EUR na dan koncerta z rezervacijo na www.pekarna.net
- 9 EUR na dan koncerta brez rezervacije
 
-----------------------------
Dogodek organizira Društvo IndiJanez v sklopu cikla Besede v notah. Namen cikla je izpostaviti izjemna besedila v glasbi slovenskih avtorjev.
 
Delovanje Društva IndiJanez podpirata: Mestna občina Maribor in Urad RS za mladino.
-----------------------------