Batushka + Srd

01
Dec
2017
Datum: petek, 1.12.2017
Ura: 21:00
Kraj: Štuk, Maribor
Vstopnina: 20 eur predprodaja, 24 eur na dan koncerta
Organizator: ŠTUK
Tretja pridiga Batushke
 
V manj ko enem letu se na slovenske odre spet vračajo poljski black metalci Batushka, ki še vedno uspešno promovirajo album Litourgya. Tokrat jih boste lahko uzrli 1. 12. v Mariboru.
Letos smo Batushko že imeli priložnost videti januarja v Ljubljani in julija v Tolminu na festivalu Metaldays, zdaj pa bodo slab mesec in pol po Mayhem, ki se vračajo 18. oktobra, svojo pridigo izvedli na čudovitem dravskem biseru, ki ga poznate pod imenom Maribor. In sicer bo beseda meso postala 1. decembra 2017.
Batushka (rusko: 'oče' (mišljeno kot nagovor duhovniku), izgovor: 'baćuška') je dejansko poljska zasedba, a deluje, kot bi bila iz Rusije. Videz benda je podoben tistemu pravoslavnih cerkvenih služabnikov, besedila so v ruščini, vse skupaj deluje, kot bi prihajalo iz najbolj temačnih, z ledom in snegom obloženih ruskih cerkva. Na odru Batushka delujejo kot bi z death black podlago izvajali kak pravoslavni obred. Tudi odrski videz, z veliko ikono v ozadju, daje tak vtis. Kaj pa zasedba? Je iz Poljske, toliko je znano. Deluje – tako kot Ghost in mnogi drugi – v maskah. Ne ve se, iz katerega poljskega mesta prihajajo, kdaj so nastali in kdo sploh sestavlja bend. Na odru so maskirani. Znano je le, da gre za 'znane' akterje poljske metal scene. Trije člani zasedbe tvorijo osrednje jedro – Христофор, Мартин in Варфоломей, v živo pa jih je na odru osem.
A na koncu koncev je misterij tudi tisto, kar spremeni koncert zasedbe Batushka v eno veliko mistično doživetje. To v bistvu niti ni več zgolj koncert – to je predstava in še več. Oder je spremenjen v cerkev, sveče nadomeščajo luči, v ozadju je velika pravoslavna ikona na platnu. Glasbeno pa predstavljajo album Litourgiya, ki je leta 2015 udaril v ekstremno metal sceno kot strela z jasnega, pesmi so naslovljene zgolj z eno besedo (Yekteníya) in zaporedno številko, kar spominja na recimo prav tako poljske Mgla ali pa kako drugo extreme metal zasedbo.
Predskupina domači SRD!
Vstopnice že na voljo!
 
 
BATUSHKA
 
SRD
 
Vstopnice zaenkrat le prek On-Parole! 20 evrov v predprodaji, 24 evrov na dan koncerta!
https://www.on-parole.com/si/shop/view/batushka-maribor-01-12-2017-ticket
Tickets for now only through On-Parole! 20 euro presale, 24 euro on doors!
https://www.on-parole.com/shop/view/batushka-maribor-01-12-2017-ticket
 
JOIN the Dirty Skunks black metal mailing list on the link below
http://eepurl.com/bCW5NH